MC Event - Всеки пътува...

Bulgaria for Foreigners

Дестинации

Валутни курсове

Времето

София

Ясно
 • Ясно
 • Температура: 14 °C
Доклад от: 16.06.2021 - 20:00

Варна

Ясно
 • Ясно
 • Температура: 14 °C
Доклад от: 16.06.2021 - 20:00

Бургас

Променлива облачност
 • Променлива облачност
 • Температура: 18 °C
Доклад от: 16.06.2021 - 19:50
Начало

СИЦИЛИЯ - всяка събота

СИЦИЛИЯ - всяка събота
Оферта №
IT- Sicily 8’ 2011- 12 TAGMC
Цена
890 евро
Продължителност
8 дни

СИЦИЛИЯ! Една изключително наситена и богата програма, в която ще се запознаете с исторически и природни забележителности на Сицилия - Палермо, Таормина, Ното, Сиракуза, Модиса... дегустации на вино и ШОКОЛАД! По заявка изготвяме индивидуални пътувания и фирмени мероприятия в Сицилия и цяла Италия! СИЦИЛИЯ ПРЕЗ ЗИМАТА - по заявка!

 

ПРОГРАМА

*Програмата се реализира с обслужване на английски език в сборна мултинационална група

1 ден събота

Настаняване в хотел  Principe di Villafranca 4* в Палермо. Напитка за добре дошли. Вечеря в хотела. Нощувка

2 ден неделя            Палермо – Цефалу – Капо Д”Орландо – Таормина – Катания

Закуска в хотела. Отпътуване за Цефалу (Cefalu) – малък крайморски град, бивше рибарско селище. Разглеждане на спиращата дъха Норманска катедрала известна с мозайките си, разходка по централната улица, съхранила къщи от Средните векове, построени от камък. Покрай Тиренейското крайбрежие ще пътувате към Капо ди Орландо (Capo d’Orlando). По пътя спиране за обяд. Оттам се продължава към Таормина, наричана “Перлата на Йонийско море”, град основан 400 г. пр. Хр. с изключително красиво местоположение над морето и с гледка към Етна. Предвидено е спиране в магазин за ръчно изработени сувенири и бижута от корали, керамика и др. Разходка по “Corso Umberto”. Възможност да се посетят руините от Гръко-Римския амфитеатър. Продължавате за Катания. Настаняване в хотела. Вечеря и нощувка. Хотел по програмата Katane Palace 4* или подобен.

3 ден понеделник            Катания – Етна – Катания

Закуска в хотела. Според климатичните условия за този ден е предвидена еднодневна екскурзия до Етна, най-активният вулкан в Европа. Ще пресечете места с изключителни гледки, докато стигнете на височина 2000 м. Оттам се открива великолепна панорама на Йонийско море. Обяд на склоновете на Етна. Дегустация на вино местно производство. Следва връщане в Катания и разглеждане на града, известен с оригиналната си барокова архитектура и с улици, покрити с черни вулканични камъни от Етна. Ще минете по  Via Etnea, бароковата улица Via Crociferi, площада с катедралата Duomo, римския амфитеатър, сградата на операта, Университета и двореца на Бискари (разглеждане отвън). Вечеря и нощувка в хотела.

4 ден вторник            Катания – Сиракуза – Ното – Модиса – Рагуза

Закуска в хотела. Отпътуване за Сиракуза за посещение на най-красивата гръцка колония в Сицилия. Посещение на археологическите разкопки, Гръцкия театър, Римския амфитеатър и храма на Дионисий. Следва посещение на Ортигия (Ortigia), малкия бароков център на Сиракуза, първоначално застроен от аргонавтите. Следва Катедралата и фонтана Аретуза. Обяд. Следобед отпътуване за Ното, един от най-красивите градове в Сицилия – ЮНЕСКО. Оттам се продължава за Модиса , живописно градче в провинцията, което ще Ви очарова отново с бароков стил и с две изумителни църкви – Св. Георги и Св. Петър. Панорамна екскурзия. Продължава се за Рагуза. Градът е разделен на две части – горна част, построена след земетресението през 1693 г. и долна част, наречена Рагуза Ибла, в която ще се насладите на барокова архитектура. Спиране за аперитив в симпатичен бар на централния площад с Катедралата. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка. Хотел по програмата  Mediterraneo Palace 4* или подобен.

5 ден сряда                Рагуза – Калтагироне – Пиаца Армерина – Агридженто

Закуска в хотела и отпътуване за Калтагироне, известен с производството на керамика. Посещение на ателие за производство на изделия от керамика с опция за купуване.  Оттам отпътуване за Пиаза Армерина (Piazza Armerina) и посещение на известната Villa Romana del Casale с най-богатата и комплексно представена колекция от мозайки в света. Обяд в местен ресторант. Отпътуване за Агридженто (Agrigento). Посещение на Долината на храмовете от времето на гръцката колонизация на Сицилия. Вечеря в хотел Della Valle 4*, където е нощувката. След вечеря – панорамен тур на долината на храмовете, красиво осветена вечерно време. Нощувка.

6 ден четвъртък            Агридженто – Селинунте – Сегеста – Палермо

Закуска в хотела. Отпътуване за Археологическите разкопки в Селинунте (Selununte), едни от най-големите в Средиземноморието с внушителни Храмове и акрополи. Следва посещение на ферма за производство на маслини и продукти от маслини, където след обяда имате възможността да опитате местно вино и продукти от маслини. Отпътуване за Сегеста и посещение на дорийския храм, чиито колони пазят древна история. Оттам продължавате за Палермо. Настаняване. Вечеря и нощувка в хотел Principe di Villafranca  4* или подобен.

7 ден петък               Палермо – Монреале – Палермо

Закуска в хотела. Сутринта – панорамна екскурзия на столицата на Сицилия, град с богата история. Оттам се продължава към Монреале за посещение на Катедралата, известна с мозайките си от 12 в. и  параклиса на Бенедиктинския манастир. Връщане в Палермо. Обяд в хотела. Следобяд – свободно време за почивка, разходки и пазар. Имате и опция за още една екскурзия (срещу допълнително заплащане) – до Ерице (Erice), средновековно градче на митове, история и изкуство, разположено на едноименния връх, от който се разкрива великолепна панорама към градчето Трапани и Егадските острови. Вечеря в хотела. Нощувка.

8 ден събота

Закуска в хотела.

КРАЙ НА ПРОГРАМАТА. По заявка - допълнителна туристическа програма или почивка в Сицилия и на други места!

 Цена на човек в двойна стая – 890 €

Цената включва:

 • Коктейл за добре дошли
 • 7 нощувки в хотели 4*
 • Храна на база пълен пансион – закуска, обяд и вечеря – от вечеря на първия ден до закуска на последния ден
 • Подходящ транспорт по програмата – в зависимост от броя пътуващи автобус или миниван с шофьор-екскурзовод
 • Екскурзоводско обслужване – английски език
 • Местни екскурзоводи, където е необходимо
 • Аперитив в Рагуза
 • Дегустация на вино в Селинунте и на Етна
 • Дегустация на шоколад в Модиса

Цената не включва:

 • Самолетни билети до/от Палермо. MC EVENT може да предложи самолетни билети в различни класи според наличните към момента на резервация. Цени – от 99 €
 • Трансфери аерогара – хотел – аерогара. Цена на еднопосочен трансфер с лека кола – 60 € на кола
 • Входни такси за посещаваните обекти (ориентировъчна сума около 55 €)
 • Напитки
 • Лични разходи
 • Бакшиши
 • Всичко, неспоменато в пограмата като включено в нея.

Специални условия за групи!

 

MC EVENT изготвя индивидуални и групови пътувания по заявка в България и по света!

София 1000
ул. "Иван Денкоглу" № 12–14, офис 515
Тел/факс: +359 2 986 78 16

е-mail: reservation@magic-of-creation.com

Подробна карта