MC Event - Всеки пътува...

Bulgaria for Foreigners

Дестинации

Валутни курсове

Времето

София

Ясно
  • Ясно
  • Температура: 14 °C
Доклад от: 16.06.2021 - 20:00

Варна

Ясно
  • Ясно
  • Температура: 14 °C
Доклад от: 16.06.2021 - 20:00

Бургас

Променлива облачност
  • Променлива облачност
  • Температура: 18 °C
Доклад от: 16.06.2021 - 19:50
Начало

ОТВОРЕНО ПИСМО КЪМ НАШИТЕ ЛЮБИМИ КЛИЕНТИ

   Както вероятно се досещате, имам десетина дипломи по счетоводство, международно право, връзки с обществеността, маркетинг, бизнес администрация, древна и съвременна стория, компютърни науки, гражданско строителство и корабоводене… Владея писмено и говоримо девет езика, включително и санскрит.

Всяка година на 1 ноември честваме Деня на народните будители.

Световното изложение в Париж е дало много на света. На този прословут панаир френската столица дължи днешния си символ, а българската столица - своя герб. Айфеловата кула е издигната именно като входна арка за изложението през 1889 г. След още 11 години Световното изложение в Париж става повод и за раждането на герба на София.

Наклонът на кулата в Пиза намаля с 2,5 см благодарение на проект за 25 милиона британски лири, съобщи в. "Дейли мейл".

Стабилизационните работи, приключили през 2001 г., не само са спрели всяко по-нататъшно накланяне, но и вече са започнали да изправят архитектурния паметник, който предизвиква гравитацията още от XII век.

"Wizz Air" откри днес новата линия София-Дубай, която ще обслужва пътници три пъти седмично - всеки вторник, четвъртък и събота от Терминал 1 на Летище "София" с час на заминаване 13,00 и час на пристигане в Дубай 19,55, а обратните полети тръгват в 20,30 часа местно време и по разписание трябва да кацнат в 23,55 часа в София.

На днешния ден - 21 май, почитаме Светите равноапостоли Константин и Елена.

Това е и денят на нестинарството.

Църковният празник е в памет на император Константин и неговата майка Елена.

Константин (274—337) царувал в Рим и Византия - Цариград. По негово време през 313 г. се обявява свободата на християнската вяра.

Добрият шофьор на такси трябва не само да знае наизуст улиците в града, в който работи, не само да познава кратките пътища и да предвижда гъстотата на трафика. Ако посреща туристи от летището, е  добре да може да им разкаже нещо от историята, да препоръча забележителности, заведения и развлечения.

Демократична република Конго определи октомври 2015 г. за началото на изграждането на най-голямата водно-електрическа централа в света в Инга, на река Конго, в партньорство с Южна Африка. ДР Конго стартира процедура на избор на компания, която да подготви проекта и определя октомври 2015 г. за първа копка – се казва в комюнике след среща на заинтересованите страни в Париж.

Международната природозащитна организация WWF откри на 21 април в Зоологическа градина – София Дендрологичен маршрут на дърветата и храстите.